top of page

בימים האחרונים, הסתיים בפסג"ה באר שבע פיתוח של שני אבות טיפוס למוצרים חינוכיים חדשניים, שניהם פרי יוזמה של ארבע יזמיות במחוז דרום.

מי היזמיות, מהם המוצרים החדשניים ומדוע כל אלו קשורים בפיתוח מקצועי? קראו כאן.

הסיפור מתחיל בחוסר נחת - את מורה/גננת שאוהבת ללמוד, להשתנות, לגוון, להכניס את העתיד לכיתה, כי הוא כבר כאן, מאתגרת את עצמך ואת תלמידייך, רואה בטכנולוגיה הזדמנות, את חושבת על רעיונות לפתרון של אתגרים המעסיקים אותך ביום יום, את חסרת מנוחה ואת משתפת ברעיונות את כל מי שמוכן להקשיב, את לא יכולה לעמוד מן הצד, את מאמינה ששינוי אפשרי ואת יודעת גם איך לחולל אותו!

תכנית “מאיצים בחינוך” היא תכנית לפיתוח מקצועי המתקיימת ב-8 פסגות נבחרות בארץ ומציעה מסלול אישי לפיתוח מקצועי לאנשי חינוך המתאימים לפרופיל שמתואר למעלה.

בתהליך שלbottom-up  איש חינוך המרגיש צורך או מזהה בעיה, מציע רעיון לפתרונה ופועל לשיפור מערכת החינוך כולה.

איך משלבים בין פיתוח מקצועי לפיתוח מוצר חינוכי? כנראה שהתשובה לאתגר נעוצה בתפירת  "חליפה אישית" לפיתוח מקצועי.

מרגע פניית היזם בעקבות קול קורא לחממה שבפסג"ה באר שבע מתחיל תהליך שראשיתו בבחירת היזם/ת על ידי וועדת קבלה הבוחנת את היזם והיוזמה, תוך שימת דגש על יכולת היזם בהובלת פרויקטים וכן בחדשנות המוצר שהציע.

בהמשך, בתהליך של הליכה משותפת דרך מתודולגיה של פיתוח מוצר מתרחש הפיתוח המקצועי. 

בד בבד עם חידוד הרעיון והתאמתו לאתגר המוצע, חקר השדה ואפיון המוצר,  נעשים תהליכים של  בדיקה מחודשת ודיוק של סוגיות הקשורות בהוראה, למידה והערכה, הרחבת הידיעות על ביצועי תלמידים, שיתוף עמיתים ומומחים במסקנותיו, סיוע בתהליכים רפלקטיביים ופיתוח משאבים חדשים לשימוש אנשי החינוך והתלמידים.

תוכנת "מצפן" שפותחה ע"י היזמיות, הגננות טניה רוגנשטיין גרו, אורטל גאי-מדר, הגר קובל, מציעה כלי פדגוגי המאפשר מעקב ובקרה אחר ההתקדמות הפרטנית והקבוצתית של ילדי הגן ברמה הניהולית והחינוכית.

עיקר התיעוד היום בגני הילדים מבוצע באמצעות קלסרים ובכלים טכנולוגים לניהול טבלאות. יצירת מסד נתונים דיגיטלי יאפשר מעקב טוב יותר אחד התקדמותו של הילד, מעקב טוב יותר של הגננת אחר עבודתה בגן ועמידה ביעדי משרד החינוך וכן יצירת שיח מקצועי סביב התחומים והיעדים, כבסיס לשיתוף מקצועי ולשיח עם ההורים. השימוש במצפן לניהול הגן יאפשר תיעוד מאובטח, אמין, נגיש ופשוט של נתונים על התקדמות של כל ילד בגן.

אפליקציית "“Play ABC שפותחה על ידי היזמת ענת שפרוני, מורה לאנגלית, מציעה אפשרות ללמוד ולתרגל אנגלית ע"י פעילויות ומשחקים. מחקרים מצביעים על למידה אפקטיבית ומשמעותית יותר באמצעות מכשירים ניידים ואייפדים על פני שיטות הוראה מסורתיות. שימוש באפליקצייה יעלה את המוטיבציה של התלמידים לתרגל קריאה בשפה האנגלית בכיתה ובאופן טבעי ישפר את שליטתם בשפה.

בפסג"ה באר שבע אנו מאמינות שפיתוח מקצועי בהתאמה אישית מתאפשר, כי בסופו של דבר, היזם הוא לא אורח לרגע, הוא מבין בתחומו ויעשה רבות על מנת לדעת יותר, יעבוד באופן שיטתי וינתח את הבעיה והקשריה בדרך לפתרון והכי חשוב יפתח את יכולותיו והפרקטיקות שלו כמורה מצויין.

bottom of page